6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Seksīgas vakariņas diviem

 

Foto: José Picayo.

Pateicoties ēdienos izmantotajām izsmalcinātajām garšvielām, jūs jutīsities kā nokļuvuši kādā eksotiskā valstī, piemēram, Marokā. Lai noskaņa būtu vēl autentiskāka, neaizmirstiet sveces un vīnu. Gardie ēdieni un lieliskā gaisotne sola karstu vakara turpinājumu.  

Sautēta vista ar olīvām

1⁄4 glāze plus 2 ēdamkarotes olīveļļas;

1 tējkarote ķimeņu;

1 tējkarote koriandra; 

1 tējkarote saldās paprikas pulvera;

1⁄2 tējkarote kanēļa; 

1⁄4 tējkarote sasmalcināta ingvera; 

450 g 8 daļās sadalīta cāļa 

1 tējkarote sāls; 

1⁄4 tējkarotes svaigi maltu melno piparu; 

2 smalki sagriezti sīpoli;

1 sasmalcināta ķiploka daiviņa;

1⁄2 glāze zaļo olīvu bez kauliņiem; 

Pusotra glāze vistas buljona; 

2 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga koriandra; 

2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu;  

1 citrona sula un mīkstums. 

Pagatavo marinādi: lielā bļodā sajauc 1/4 glāzi olīveļļas, ķimenes, koriandru, paprikas pulveri, kanēli un ingveru. Cāļa gabalus pārkaisi ar sāli un pipariem, pārlej ar sagatavoto marinādi un vismaz divas stundas paturi ledusskapī. Kad attiecīgais laiks pagājis, izņem gaļu no marinādes un nosusini. Marinādi atstāj mērcei. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas, liec cāļa gabalus ar ādu uz leju un cep 4–5 minūtes. Tad apgriez un cep vēl 3–4 minūtes, pēc tam noņem. 

Sīpolus un ķiploku cep, līdz tie kļūst mīksti (apmēram 5 minūtes), tad liec atpakaļ pannā jau apcepto gaļu, pievieno zaļās olīvas, palikušo marinādi, buljonu sāli un piparus. Kad viss uzvārās, uzliec vāku un turpini sautēt uz lēnas uguns vēl 45 minūtes. Noslēgumā pievienot koriandru, pētersīļus, citrona sulu un mīkstumu. Pasniedz ar pitas maizi. 

 

Aprikožu-zaļumu kuskuss 

280 g kuskusa;  

1⁄4 glāze sasmalcinātu svaigu pētersīļu; 

1⁄4 glāze sasmalcinātu žāvētu aprikožu; 

1⁄4 glāze notīrītu mandeļu; 

2 ēdamkarotes pirmā spieduma olīveļļas;

1 ēdamkarote svaigi spiesta citrona sulas; 

sāls un pipari.

Pagatavo kuskusu pēc pamācības uz iepakojuma. Iemaisi pētersīļus, aprikozes, mandeles, olīveļļu un citrona sulu. Pārkaisi ar sāli un pipariem.  

 

Apelsīni ar kanēli un medu 

3 apelsīni;

kanēlis;

medus;

svaigas piparmētru lapas. 

Nomizo apelsīnus un izņem tiem serdi. Sadali šķēlēs, apkaisi ar kanēli, pārlej ar medu, dekorē ar piparmētru lapām. 

Foto: José Picayo.

Recepšu autore: Keitija Lī.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.