Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos.
SLINKĀ PAVLOVA JEB BEZĒ AR OGĀM
Pagatavošanas laiks: 5 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Bezē cepumi – 150 g
Jogurts bez piedevām – 400 g
Dažādas ogas (avenes, zemenes, mellenes, kazenes) – 500 g
Piparmētru lapiņas – 1 saujiņa
Pagatavošana:
Pusi no ogām saspied vai sablenderē kopā ar daļu no piparmētru;
Sadrumstalo bezē cepumus;
1/3 bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liec 1/2 jogurta un 1/2 ogu mērces;
Pāri ogām atkal kārto 1/3 bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci;
Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām.
Aikāgaršo ieteikums!
Šī deserta pagatavošanā vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos.
KARSTIE RABARBERI
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 400 g
Rabarberi – 3 līdz 4 gab.
Brūnais cukurs – 3 līdz 4 ēdamk.
Malts kanēlis– 2 ēdamk.
Ola – 1 gab.
Pagatavošana:
Katru kārtainās mīklas loksni sagriez 2-3daļās;
Iesmērē katru loksni ar sakultu olu, pārkaisi ar kanēli un brūno cukuru;
Nomizo rabarberus, sagriez tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes;
Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā;
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° C un liec cept rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Aikāgaršo ieteikums!
Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat vari izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēsi tos zaļā vai sarkanā sīrupā.
RABARBERU UN AVEŅU KĀRTAINĀ PLĀTSMAIZE
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem
Nepieciešams:
Bezrauga kārtainā mīkla – 2×250 g (divas loksnes)
Sviests – 140 g
Mandeļu milti – 140 g
Cukurs – 50 g
Rabarberi – 3 gab.
Avenes – 250 g
Lazdu rieksti – 3 saujas
Medus – 2-3 ēdamk.
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;
Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas;
Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu;
Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu;
Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus;
Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes;
Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.
Aikāgaršo padoms!
Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.
Receptes piedāvā RIMI veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.