Līdz 2. septembrim #FRESH mirkļa kafejnīcā “Urbānais dārzs” ik vakaru iespējams noklausīties sabiedrībā zināmu cilvēku lekcijas par veselīgu uzturu. Iedvesmojies no viņiem un vasaras izskaņā nobaudi gardus svaigos kokteiļus!
Mūziķis Kārlis Auzāns iesaka nobaudīt melleņu – šķiedrvielu kokteili, kas sastāv no:
700ml melleņu
1l kefīra
5 ēdamkarotēm šķiedrvielu ar avenēm
2 ēdamkarotēm medus
2 banāniem
Visu sablenderē, salej glāzēs, rotā ar mellenēm vai avenēm. Kokteilis paredzēts 4 personām.
Žurnāla Četras Sezonas pārstāve Santa Vanaga piedāvā šokolādes halvas un melleņu kokteili, kam nepieciešams:
700ml melleņu
130g šokolādes halvas
15g kakao
300ml mandeļu piena
1 tējk. smalki sarīvēta eko apelsīna miziņas
Blenderī liek visas kokteiļa sastāvdaļas, mandeļu pienu tikai 100ml. Blenderē apmēram 1 minūti, līdz masa ir viendabīga. Tad pievieno atlikušo mandeļu pienu un blenderē vēl 1 minūti. Pasniedz. Kokteilis paredzēts 2 personām.
Savukārt 27. augustā kafejnīcā viesosies Signe un Armands Meirāni. Kulinārijas žurnāla “Četras Sezonas” galvenā redaktores un īpašnieces Signes Meirānes īpašais kokteilis:
100ml tīras smiltsērkšķu sulas
1 gatavs mango
½ banāna
100ml mandeļu vai lazdu riekstu piena
agaves sīrups – pēc garšas
Visu sablenderē. Ja ir vēlme, var pievienot izmērcētus (aptuveni 4h) Indijas riekstus. Kokteilis paredzēts vienai vai divām personām.
Kulinārijas žurnāla „Četras Sezonas” fotogrāfa un īpašnieka Armanda Meirāna kokteilis:
1 gatavs mango
200ml “Piena spēks” bez piedevām
30g auzu pārslas
1 tējk. medus
Auzu pārslām bļodā pārlej ūdeni, lai ir 5mm virs pārslām un patur 30 minūtes. Pēc tam pārslas ar ūdeni un visām pārējām sastāvdaļām liek blenderī un sablenderē līdz ir gaisīgs kokteilis. Pasniedz.