Kopīgas brokastis brīvdienu rītos ir teju katras ģimenes iecienīto tradīciju vidū, kad lēni un bez steigas tiek baudīta ne tikai garda maltīte, bet arī kopā būšanas mirkļi. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs vienkāršas maltītes.
RĪTA ENERĢIJAS DZĒRIENS
Pagatavošana laiks: 5 minūtes, porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
Mandeļu piens – 300 g
Mellenes – 100 g
Avenes – 100 g
Medus – 2 tējk.
Pagatavošana:
Ielej blenderī mandeļu pienu
Pievieno ogas, medu un sablenderē
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo kokteili arī no citām ogām un augļiem, piemēram, banāniem, dzērvenēm vai smiltsērkšķiem.
GRILĒTAS BROKASTU MAIZĪTES
Pagatavošana laiks: 15 min, porcija: 3 cilvēkiem
Nepieciešams:
Franču bagete – 1 gab.
Rimi zemesriekstu sviests
Avenes – 100 g
½ nelielas melones
Medus – 2 ēdamk.
Pagatavošana:
Sagriez franču bageti 3 garenās šķēlēs
Viegli apgrilē uz grila
Uz grilētas bagetes uzsmērē zemesriekstu sviestu
Pa virsu uzkaisi ogas un sagrieztu meloni
Saldumam pievieno nedaudz medus
Aikāgaršo padoms!
Grilētās maizītes vari pārkaisīt arī ar piparmētru lapiņām, bet ogas vari aizvietot ar banāniem vai žāvētiem augļiem.
KESEDILJAS
Pagatavošana laiks: 15 min, porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Pilngraudu tortiljas – 4 gab.
Pesto – 4 ēdamk.
Siers – 150 g
Šķiņķis – 150 g
Ķiršu tomāti – 250 g
Spinātu lapas
Pagatavošana:
Pilngraudu tortiljas pārsmērē ar pesto
Virsū liec nedaudz rīvēta, vai sagriezta šķēlēs siera un spinātu lapas
Sagriez ķiršu tomātus un liec pa virsu sieram un spinātu lapām
Tad liec virsū šķiņķa un siera šķēli
Pārloki tortilju uz pusēm un uz 4 minūtēm liec cepties grilā
Servē veselu, vai sagriez mazākos gabalos.
Aikāgaršo padoms!
Kesediljas vari gatavot arī no citiem produktiem, piemēram, šķiņķa vietā izvēlēties vārītu vistas gaļu.
Lai grila tīrīšana pēc kesedilju gatavošanas būtu vienkāršāka, ietin tās cepampapīrā – tā siers tecēs tieši cepamā papīra “kabatiņā”. Turklāt kesediljas vari gatavot ne tikai uz grila, bet arī cept uz plīts.