4.3 C
Rīga
pirmdien, 18 novembris, 2024

Idejas nesteidzīgām brokastīm kopā ar ģimeni

 

Kopīgas brokastis brīvdienu rītos ir teju katras ģimenes iecienīto tradīciju vidū, kad lēni un bez steigas tiek baudīta ne tikai garda maltīte, bet arī kopā būšanas mirkļi. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs vienkāršas maltītes.

RĪTA ENERĢIJAS DZĒRIENS

Pagatavošana laiks: 5 minūtes, porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Mandeļu piens – 300 g

Mellenes – 100 g

Avenes – 100 g

Medus – 2 tējk.

Pagatavošana:

Ielej blenderī mandeļu pienu

Pievieno ogas, medu un sablenderē

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo kokteili arī no citām ogām un augļiem, piemēram, banāniem, dzērvenēm vai smiltsērkšķiem.

GRILĒTAS BROKASTU MAIZĪTES

Pagatavošana laiks: 15 min, porcija: 3 cilvēkiem

Nepieciešams:

Franču bagete – 1 gab.

Rimi zemesriekstu sviests

Avenes – 100 g

½ nelielas melones

Medus – 2 ēdamk.

Pagatavošana:

Sagriez franču bageti 3 garenās šķēlēs

Viegli apgrilē uz grila

Uz grilētas bagetes uzsmērē zemesriekstu sviestu

Pa virsu uzkaisi ogas un sagrieztu meloni

Saldumam pievieno nedaudz medus

Aikāgaršo padoms!

Grilētās maizītes vari pārkaisīt arī ar piparmētru lapiņām, bet ogas vari aizvietot ar banāniem vai žāvētiem augļiem.

KESEDILJAS

Pagatavošana laiks: 15 min, porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Pilngraudu tortiljas – 4 gab.

Pesto – 4 ēdamk.

Siers – 150 g

Šķiņķis – 150 g

Ķiršu tomāti – 250 g

Spinātu lapas

Pagatavošana:

Pilngraudu tortiljas pārsmērē ar pesto

Virsū liec nedaudz rīvēta, vai sagriezta šķēlēs siera un spinātu lapas

Sagriez ķiršu tomātus un liec pa virsu sieram un spinātu lapām

Tad liec virsū šķiņķa un siera šķēli

Pārloki tortilju uz pusēm un uz 4 minūtēm liec cepties grilā

Servē veselu, vai sagriez mazākos gabalos. 

Aikāgaršo padoms!

Kesediljas vari gatavot arī no citiem produktiem, piemēram, šķiņķa vietā izvēlēties vārītu vistas gaļu.

Lai grila tīrīšana pēc kesedilju gatavošanas būtu vienkāršāka, ietin tās cepampapīrā – tā siers tecēs tieši cepamā papīra “kabatiņā”. Turklāt kesediljas vari gatavot ne tikai uz grila, bet arī cept uz plīts. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.