2.2 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Ķirbju zupa ar svaigo sieru un graudziņiem

 

Izbaudi rudens garšas! Ķirbju biezzupa ir vienkārši pagatavojama un garšo debešķīgi – palutini sevi un savus mīļos ar sildošām un mīlestības pilnām darbadienas vakariņām. 

Sastāvdaļas

700g ķirbis

1l dārzeņu buljons 

1 burkāns

1 sīpols

2-3 kiploka daiviņas

2 ēd.k. vīna etiķis 

20g sviests

200g siers Philadelphia

70g grauzdiņi

rozā pipari

sāls

Pagatavošana

Sīpolu, ķiplokus, burkānu un ķirbi notīrīt un sagriezt mazākos gabalos.

Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķirbi. Pievienot burkānus un ķiplokus un cept vēl 5 min. Pievienot buljonu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 20 min. Masu mazliet atdzesēt un sablendēt. Zupu vēlreiz uzkarsēt, pievienot etiķi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Zupā iemaisīt arī sieru, kamēr tas pilnībā izkusis.

Zupu saliet porcijas sķīvjos un izdekorēt ar grauzdiņiem un zaļumiem. 

 

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.