Izbaudi rudens garšas! Ķirbju biezzupa ir vienkārši pagatavojama un garšo debešķīgi – palutini sevi un savus mīļos ar sildošām un mīlestības pilnām darbadienas vakariņām.
Sastāvdaļas
700g ķirbis
1l dārzeņu buljons
1 burkāns
1 sīpols
2-3 kiploka daiviņas
2 ēd.k. vīna etiķis
20g sviests
200g siers Philadelphia
70g grauzdiņi
rozā pipari
sāls
Pagatavošana
Sīpolu, ķiplokus, burkānu un ķirbi notīrīt un sagriezt mazākos gabalos.
Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķirbi. Pievienot burkānus un ķiplokus un cept vēl 5 min. Pievienot buljonu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti, apm. 20 min. Masu mazliet atdzesēt un sablendēt. Zupu vēlreiz uzkarsēt, pievienot etiķi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Zupā iemaisīt arī sieru, kamēr tas pilnībā izkusis.
Zupu saliet porcijas sķīvjos un izdekorēt ar grauzdiņiem un zaļumiem.
Recepti piedāvā www.bonappetit.lv.