2.2 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Biezpiena kūka ar karamelizētiem mandarīniem

 

Ziemīgos decembra vakaros, kad aiz loga virpuļo sniegpārslas un vēlies vēl izteiktāk sajust pirmssvētku noskaņu, pagatavo šo gardo biezpiena pīrāgu. Tā smarža piepildīs tavu mājokli un atgādinās par Ziemassvētkiem.

 

Sarežģītība: Vieglāk kā izskatās
Porcijas: 24 cm forma

Sastāvdaļas
360g biezpiens
70g rozīnes
60ml apelsīnu liķieris vai sīrups
50ml cukura sīrups
1 ola
rīvēta miziņa no1 citrona
1 vaniļas pāksts
6 karamelizēti mandarīni
pūdercukurs
Mīklai:
300g milti
200g auksts sviests
100g brūnais cukurs
1 ola

Pagatavošana
1. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem.
Aukstu sviestu sagriezt kubiņos. Bļodā iebērt cukuru, miltus, pievienot sviestu un ar rokām samīcīt, līdz veidojas drupačas. Pievienot olu un vēlreiz samīcīt, līdz veidojas “plastiska” mīkla. No mīklas izveidot bumbu, ietīt pārtikas plēvē un ielikt ledusskapī uz 30 min.
2. Biezpienu sajaukt ar cukura sīrupu, rozīnēm, olu un apelsīnu sīrupu vai liķieri. Pievienot sēkliņas no vaniļas pāksts un rīvētu citrona miziņu. Ja biezpiens ir pārāk graudains, tad to labāk vispirms sablendēt ar abiem sīrupiem (vai liķieri) un tad pievienot pārējo.
3. Kūkas formu iesmērēt ar sviestu vai eļļu. Mīklu ieklāt formā ar rokām, ar pirkstiem piespiežot pie malām. Ielikt ledusskapī vēl uz 30 min. Cept cepeškrāsnī apm. 20 min. Izņemt no cepeškrāsns, piepildīt ar biezpiena masu un cept vēl 40-45 min.
4. Gatavu kūku atdzesēt, pārkaisīt ar pūdercukuru un ar šef-pavāra degli apsvilināt, lai cukurs izšķīst un veido kraukšķigu garozņu.
5. Kūku dekorē ar karamelizētiem mandarīniem.

 

Recepte: www.bonappetit.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKā rīkotos tu?
Nākamais rakstsTadžīna ar maltās gaļas bumbiņām