Sastāvdaļas 10–12 maizītēm – 250 g viendabīga biezpiena, 2 olas, 5 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls, 10 g vaniļas cukura, 15 g cepamā pulvera, 250 g miltu, 1–2 ēdamkarotes piena pārsmērēšanai, var pievienot rozīnes.
Pagatavošana.
Biezpienu kopā ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli samaisa viendabīgā masā. Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā un iejauc mīkstu, viegli lipīgu mīklu.
Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru un viegli pārsmērē ar eļļu.
Ar mitrām rokām no mīklas veido bumbiņas, rindo uz pannas.
Cep 190 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 12–15 minūtes.
Pēc tam maizītes izvelk laukā, pārsmērē ar pienu, pārkaisa ar cukuru un šauj atpakaļ cepeškrāsnī uz 3–5 minūtēm, lai izveidojas zeltaina virsiņa.
Labu apetīti!
Avots: Praktiski.la.lv