Sastāvdaļas
4 lieli āboli,
2∕3 baltmaizes kukuļa,
150 ml saldā krējuma,
1 ēdamkarote sviesta,
3 ēdamkarotes cukura,
2 ēdamkarotes vaniļas cukura,
½ tējkarotes malta kanēļa.
Pagatavošana.
Ābolus nomazgā, sadala četrās daļās, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves. Cepamo formu ieziež ar sviestu un kārto tajā baltmaizes šķēles. Tad kārto sarīvētos ābolus, pārkaisa ar 1 ēdamkaroti cukura un liek nākamo slāni. Tā veido trīs kārtas, pabeidzot ar baltmaizes šķēlītēm, kurām viegli pārkaisa ābolus. Saldo krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un maltu kanēli un pārlej kūkai. Cep +200 °C temperatūrā 20 – 25 minūtes. Iznāk ļoti gaisīga un aromātiska kūka! Tās pagatavošana aizņem vien 30 minūtes.
Avots: Praktiski.la.lv