Sastāvdaļas:
- 500 g saldu ābolu
- 500 g pīlādžu
- 500 g cukura
Pagatavošana:
Ābolus nomazgā un sagriež mazos kubiciņos.
Apstrādātās pīlādžu ogas kopā ar āboliem liek pannā ar platām malām un aplej ar ūdeni.
Vāra uz mazas uguns, kamēr augļi kļūst mīksti. Tad biezeni izberž caur sietu, lai atbrīvotos no pīlādžu sēklām, kas patiesībā ir visrūgtākā ogu daļa.
Pannu izmazgā, ieber tajā cukuru un ielej pavisam nedaudz ūdens, lai izšķīdinātu cukuru, un uzvāra. Pievieno ābolu un pīlādžu biezeni un uz vidējas uguns vāra aptuveni piecas minūtes.
Mazā trauciņā uzpilinot pāris pilienu, pārbauda, vai masa kļuvusi par želeju, un pilda burciņās.
Šis ievārījums ļoti atšķiras no tā, kurā ar cukuru vienkārši savārītas pīlādžu ogas, – tas ir saldeni rūgteni skābs, ar burvīgu garšu un aromātu.
Avots: Praktiski.la.lv