2.2 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Recepte: Pīlādžu džems ar āboliem

 

Sastāvdaļas:

  • 500 g saldu ābolu
  • 500 g pīlādžu
  • 500 g cukura

Pagatavošana:

Ābolus nomazgā un sagriež mazos kubiciņos.

Apstrādātās pīlādžu ogas kopā ar āboliem liek pannā ar platām malām un aplej ar ūdeni.

Vāra uz mazas uguns, kamēr augļi kļūst mīksti. Tad biezeni izberž caur sietu, lai atbrīvotos no pīlādžu sēklām, kas patiesībā ir visrūgtākā ogu daļa.

Pannu izmazgā, ieber tajā cukuru un ielej pavisam nedaudz ūdens, lai izšķīdinātu cukuru, un uzvāra. Pievieno ābolu un pīlādžu biezeni un uz vidējas uguns vāra aptuveni piecas minūtes.

Mazā trauciņā uzpilinot pāris pilienu, pārbauda, vai masa kļuvusi par želeju, un pilda burciņās.

Šis ievārījums ļoti atšķiras no tā, kurā ar cukuru vienkārši savārītas pīlādžu ogas, – tas ir saldeni rūgteni skābs, ar burvīgu garšu un aromātu.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.