2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Apelsīnu un aprikožu ievārījums

 

Sastāvdaļas – 4 lieli apelsīni, 1 mazs citrons, 500 g žāvētu aprikožu, 1 kg cukura, 25 g lobītu mandeļu pusīšu.

Pagatavošana.

Plāni nomizo apelsīnus un citronu (nedrīkst aizskart balto kārtiņu). Miziņu un mīkstumu sīki sagriež. Ieliek katlā un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai augļi būtu apsegti.

Citā traukā ieliek aprikozes, aplej ar aukstu ūdeni, ļauj 10–12 stundas uzbriest. Nākamajā dienā abu trauku saturu liek ievārījuma katlā un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.

Pievieno cukuru un vāra uz straujas uguns vēl 10–15 minūtes. Pievieno rupji sasmalcinātas mandeles, labi sajauc un vaļējā traukā 10–20 minūtes tvaicē līdz vieglai krēmveida konsistencei.

Pieber sāli un cukuru.

Garšvielas grauzdē eļļā uz pannas, pēc tam saberž piestā un pievieno čatnijam. Cieti iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens, pievieno čatnijam, visu vēlreiz uzvāra un tad atdzesē.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.