Sastāvdaļas:
- 250 g šķelto zirņu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 50 g sviesta
- 300 g bekona
- Sāls un garšvielas pēc gaumes
Pagatavošana:
Iemērc zirņus uz pāris stundām, pēc tam liec vārīties aptuveni stundu.
Nomizo sīpolu un burkānu. Sīpolu smalki sagriež, burkānu smalki sarīvē.
Izkausē uz pannas sviestu un apcep tajā dārzeņus. Pievieno tos zirņiem aptuveni 15 minūtes pirms tie ir izvārījušies.
Gatavos zirņus, sīpolus un burkānus sablendē un liek atpakaļ uz plīts.
Bekonu sagriež gabaliņos, apcep uz pannas, pievieno zirņu biezzupai un sagaidi, kamēr sāk vārīties. Pasāli.
Pasniedz ar krējumu.
Avots: Lifehacker.ru