Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 3 olas
- 300 g sviesta
- 200 g miltu
- 200 g cukura
- 200 g tumšās šokolādes
Glazūrai:
- 100 g saldā krējuma
- 25 g sviesta
- 150 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Šokolādi un sviestu uz lēnas uguns izkausē.
Olas ar cukuru saputo, pievieno klāt miltus un izkausēto šokolādi ar sviestu.
Radušos masu pārlej ar sviestu ieziestā cepamformā. Kūkas pamatni cep 175°C aptuveni 30 minūtes. Pēc tam ņem ārā no krāsns un atdzesē.
Kamēr pamatne dziest, uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu un šokolādi. Kad masa ir viendabīga, noņem no uguns un atdzesē. Ar glazūru apziež kūku un liek vēsumā.
P.S. Ja ir vēlme, kūkas mīklai var pievienot arī samaltus riekstus.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv