Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika.
Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa “MestyGourmet” koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā čilī dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.
Pirmais solis
Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilīcukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.
Otrais solis
Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15ml uz 300-350ml glāzi).
Trešais solis
Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilīsīrups
Ceturtais solis
Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!
Piektais solis
Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!
Karsto čilī dzērienu, kā arī aromātisku kafiju, tēju vai karstvīnu un gaisīgos“Raunas dārzs” eklērus var baudīt katru dienu līdz 7.janvārim arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā “MestyGourmet”- pelēkajā sajūtu namiņā.
Autors: Ingūna Vucena, “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš” izpilddirektore 08.12.2017