Sastāvdaļas:
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 g sviesta
- 50 g izsijātu miltu
- 600 ml piena
- 500 g svaigu vai saldētu brokoļu
- 75 g rīvēta čedaras siera
- Sāls – pēc garšas
- 1 kg svaiga vai saldēta puļkāposta
- 2 šķēles čabatas maizes
- 2 zariņi timiāna
- 25 g mandeļu pārslu
- 1 ēdamkarote olīveļļas
Pagatavošana
Ķiploku sagriez plānās plāksnītēs, liec pannā kopā ar sviestu, un apcep uz vidējas uguns. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus, samaisa un pēc minūtes sāk pakāpeniski liet klāt pienu, visu laiku maisot. Klāt liec brokoļus un sautē aptuveni 20 minūtes. Pēc tam visu masu sablendē, pievieno pusi rīvētā siera un pasāla.
Sadala puķkāpostu, liek cepamformā, aplej ar brokoļu-siera mērci un apber ar atlikušo sieru.
Maizi sablendē, sajauc ar sasmalcinātu timiānu, mandeļu pārslām, sviestu un apber ar to visu puķkāpostus.
Cepamformu liek uz stundu cepties 180 °C. Puķkāpostam ir kārtīgi jāizcepas un jāpārklājas ar zeltītu garoziņu.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv