2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Ziemassvētku cepumi „Vecīša spieķis”

 
Attēls: Homecookingmemories.com

Sastāvdaļas:

  • 240 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 60 g pūdercukura
  • Naža gals vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 300 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote sarkanās pārtikas krāsas

Pagatavošana:

Ar miksera palīdzību sajauc kopā sviestu, cukuru, pūdercukuru, vaniļas cukuru un olu. Ja vēlies, vari pievienot šķipsniņu kanēļa. Tas cepumiem piešķirs ziemīgo garšu un aromātu. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli un kārtīgi samaisi.

Sadali mīklu divās vienādās daļās. Vienai pievieno pārtikas krāsu. Ietin katru mīklas daļu pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 3-4 stundām.

Pēc tam noknieb nedaudz mīklas no abām daļām. Izveido tievas „desiņas”, savij tās kopā un izveido spieķa formu.

Liec cepumus uz cepamā papīra un cep 180 °C aptuveni 8-10 minūtes. Gatavos cepumus arī var izrotāt ar pūdercukuru.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.