Sastāvdaļas:
- 220 g sviesta
- 5 ēdamkarotes cukura
- Naža gals vaniļas cukura
- ¼ tējkarote sāls
- 240 g miltu
- 240 g sasmalcinātu valriekstu
- 200 g pūdercukura
Pagatavošana:
Ar miksera palīdzību sajauc kopā sviestu un cukuru, līdz rodas krēmīga konsistence. Tad pievieno vaniļas cukuru un sāli. Pakāpeniski ber klāt miltus, pastāvīgi maisot mīklu. Pievieno riekstus un kārtīgi samaisi. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 45 minūtēm.
Ar rokām veido nelielas mīklas bumbiņas. Liec tās uz cepampapīra un cep 180 °C 12-14 minūtes. Necep pārāk ilgi, citādi bumbiņas drups kopā.
Vēl siltus cepumus apviņā pūdercukurā. Ļauj atdzist un apviļā pūdercukurā vēlreiz.
Autors: Dieviete.lv