Izcils veids, kā bērniem iemānīt sarkanās bietes! Lielisks našķis, ko baudīt vēsajos vakaros pie kāda sildoša dzēriena. Recepti iesaka Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas:
Bietes – 500 g(krāsnī ceptas)
Olu dzeltenumi – 5 gab
Vaniļas ekstrakts – 1/3 tējk.
Baltā šokolāde – 200 g
Sviests – 150g
Dzeramā soda – 1 tējk.
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Bezglutēna miltu maisījums – 450 g (vai kviešu milti)
Pūdercukurs – cepumu apkaisīšanai
Pagatavošana:
Krāsnī ceptām bietēm ir saldāka, koncentrētāka garša, un tajās ir mazāk mitruma, tādēļ izmanto tās. Bietes samaļ biezenī kopā ar olu dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu. Tad balto šokolādi izkausē ar sviestu un šokolādes masai pievieno biešu biezeni. Paralēli tamsajauc cepamo pulveri, sodu un miltu maisījumu. Samaisi visu kopā un liec ledusskapī uz vismaz 1 h, lai mīkla nedaudz sastingst.
Kamēr gaidi, karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas klāj pergamentu un liec cepumu bumbiņas, atstājot vismaz 10 cm atstarpi. Ar pirkstu izlīdzini cepumu bumbiņas tā, lai tās būtu līdzīgas mazām kotletītēm. Neaizmirsti –kārtīgi apber ar pūdercukuru! Liec cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezuma), līdz cepumi veido ieplaisājušas zemes efektu.
Autors: Rimi Latvia 01.02.2018