Sastāvdaļas:
- 240 g miltu
- 1 ½ tējkarote sodas
- ½ tējkarote sāls
- 200 g cukura
- 60 ml augu eļļas
- 4 nogatavojušies banāni
- 60 ml ūdens
- Naža gals vaniļas cukura
Pagatavošana:
Sajauc kopā miltus, sodu un sāli.
Atsevišķā traukā sajauc cukuru un eļļu, tad pievieno saspaidītus banānus. Pievieno ūdeni, vaniļas cukuru un kārtīgi samaisa. Tad pievieno miltu masu un samaisa. Mīklai nav jābūt viendabīgai.
Liec mīklu cepamformā un cep 180 °C aptuveni 45-50 minūtes. Kēksa gatavību pārbauda ar sērkociņu – ja tas ir sauss un nav lipīgs, kēkss gatavs.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv