Sastāvdaļas:
- 200 g sviesta
- 125 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ola
- ¼ tējkarote cepamā pulvera
- ¼ tējkarote sāls
- 375 g miltu
- 100 g riekstu
- 1 olu altums gredzenu apsmērēšanai
Pagatavošana:
1.Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence. Pievieno olu un sajauc vēlreiz. Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un izveido mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
2.Kamēr atdzesējas mīkla, apcep riekstus – uz pannas vai cepeškrāsnī (5-7 minūtes 200 °С). Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos.
3.Ņem ārā no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm. Izgriež nepieciešamo formu (var gan aplīšus, gan rombiņus, gan četrstūrus).
4.Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar riekstiem. Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv