Sastāvdaļas:
- 4 āboli
- 200 g brūnā cukura
- 150 g rozīņu
- 300 g kārtainās mīklas
- 1 ola
- 60 ml piena
Pagatavošana:
1.Nomizo ābolus un izgriež serdi. Vienu ābolu sarīvē uz rīpes, pārējos sagriež plānās strēmelītēs. Sajauc ābolus ar cukuru un rozīnēm.
2.Uz pannas izklāj cepampapīru un apsmērē ar nelielu daudzumu sviesta. Mīklu izrullē taisnstūrī un uzmanīgi izklāj uz pannas. Gar garāko taisnstūra malu liek pildījumu, tad mīklu aizloka ciet un ar mitrām rokām aizlipina malas.
3.Olu sakuļ ar pienu, apsmērē strūdeli un veic garenus iegriezumus.
4.Cep 200 °C 35–40 minūtes, kamēr strūdele kļūst zeltaina.
Autors: Dieviete.lv