Sautējums, kuru var ēst vienu pašu vai arī ar citām piedevām. Pie tam, sautēti kabači ir garšīgi gan siltā, gan aukstā veidā.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja izmēra kabači
- 1 burkāns
- 2 tomāti
- 1 paprika
- 1 sīpols
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- Sāls un pipari- pēc garšas
- Zaļumi
Pagatavošana:
1.Nomazgā visus dārzeņus. Notīra sīpolu, ķiploku, burkānu, ja vajag, noņem mizu arī no kabačiem. No paprikas izņem sēklas.
2.Pannu apsmērē ar eļļu. Kad tā uzsilusi, apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiploku. Pēc pāris minūtēm pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un tomātu pastu. Vēl pēc pāris minūtēm pieliek sasmalcinātu papriku un burkānus, un tad arī kabačus.
3.Dārzeņi pastāvīgi jāapmaisa. Ja tie neizdala pietiekami daudz šķidruma un sāk piedegt, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno arī sāli un piparus un liek pannai virsū vāku.
4.Sautē uz mazas uguns aptuveni 5-7 minūtes. Pāris minūtes pirms pasniegšanas pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Autors: Dieviete.lv