Tev vajadzēs:

  • 1 glāzi medus
  • 3 glāzes miltu
  • 3 olas
  • tējkaroti sodas
  • skābo krējumu (20-25%)
  • cukuru
  • ievārījumu vai riekstus, ja vēlies ko likt starp kārtām

 

Pagatavošana:

 

  • Medu izkausē uz ļoti mazas uguns katliņā.
  • Kad medus ir sīrupa konsistencē, pieber tējkaroti ar kaudzi sodas un veikli maisi. Medus pacelsies putās, kas kāps pāri katliņa malām. Maisi, tad noņem no uguns un turpini maisīt.
  • Putām pielej klāt sakultas olas. Visa masa sakritīsies un paliks šķidra. Kārtīgi samaisi.
  • Masā iesijā miltus un kārtīgi izmaisi. Mīklai rezultātā ir jāmaisās grūti un jābūt diezgan biezai.
  • Sagatavo formu, uz kuras izklāj cepampapīru.
  • Uz formas uzliec 1-2 karotes mīklas un ar nazi izsmērē kā sviestu. Jābūt plānai kārtiņai, kā pankūkai.
  • Liec cepties. Izcepas ātri, 2-3 minūšu laikā. Šādi sacep visu mīklu.
  • Kad “pankūkas” izceptas (vai kamēr cepas), gatavo skābā krējuma – cukura mērci.
  • Kārto kūku – pankūka, krējums, pankūka, ievārījums vai rieksti, pankūka, krējums utt.
  • Kad visas kārtas saliktas, pabeidz kūku ar glītu krējuma kārtu un izdekorē pēc sirds patikas.
  • Atstāj kūku ievilkties uz stundu ledusskapī un liec galdā.

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 
0 Comments

Leave a reply

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?