3.2 C
Rīga
otrdien, 19 novembris, 2024

Rudenīgā ķirbju zupa

 

Nepieciešams (3-4 porcijas)

– 1,5 kg ķirbja

– 1 l ūdens 

– 3 sīpoli

– 3 burkāni

– 6 ķiploku daiviņas (sagriež plānās šķēlītēs)

– garšvielas (saldā paprika, kumins, melnie pipari)

– sula un rīvēta miziņa no 2 lieliem apelsīniem

Pagatavošana

1. Visas sastāvdaļas (izņemot apelsīnus) nomizo un sagriež. Liek katlā un vāra ūdenī, līdz burkāni kļūst mīksti, kas parasti aizņem apmēram 20 minūtes. Tikmēr smalki sarīvē apelsīna mizu un izpiež arī tā sulu. 

2. Kad zupa gatava, tad pievieno svaigi spiesto apelsīnu sulu un sablendē līdz biezzupas konsistencei, tad pievieno arī sarīvēto apelsīna miziņu. Dekorēšanai vari izmantot ķirbju sēkliņas!

 

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 708
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 709