Nepieciešams (3-4 porcijas)
– 1,5 kg ķirbja
– 1 l ūdens
– 3 sīpoli
– 3 burkāni
– 6 ķiploku daiviņas (sagriež plānās šķēlītēs)
– garšvielas (saldā paprika, kumins, melnie pipari)
– sula un rīvēta miziņa no 2 lieliem apelsīniem
Pagatavošana
1. Visas sastāvdaļas (izņemot apelsīnus) nomizo un sagriež. Liek katlā un vāra ūdenī, līdz burkāni kļūst mīksti, kas parasti aizņem apmēram 20 minūtes. Tikmēr smalki sarīvē apelsīna mizu un izpiež arī tā sulu.
2. Kad zupa gatava, tad pievieno svaigi spiesto apelsīnu sulu un sablendē līdz biezzupas konsistencei, tad pievieno arī sarīvēto apelsīna miziņu. Dekorēšanai vari izmantot ķirbju sēkliņas!
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv