1.8 C
Rīga
otrdien, 19 novembris, 2024

Pica Neapoles gaumē

 

Nepieciešams (4 porcijām)

1 ēdamkarote olīveļļas

165 ml ūdens

250 g miltu

1/2 tējkarotes sāls

1 tējkarote sausais raugs

8 ēdamkarotes tomātu pastas

2 saujas baziliks

15 marinētas anšovu filejas

20 zaļās vai melnās olīvas

260 g mocarella

 

Pagatavošana

Vispirms pagatavo mīklu. Eļļu sajauc ar ūdeni un lielā bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno arī sauso raugu, tad uztaisi iedobīti un ielej tajā ūdeni un eļļu.

Mīklu samaisi viendabīgā masā. Kad mīkla ir samīcīta, tad novieto to uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un mīci aptuveni 10-15 minūtes.

Mīklu ieliec bļodā, kas iesmērēta ar eļļu, un tad apklāj ar pārtikas plēvi. Ļauj mīklai uzrūgt, tam nepieciešamas 2 stundas. Pēc tam mīklu izņem no bļodas un sadali uz pusītēm, abas daļas izrullē  un liec uz cepešplātīm, kuras izklātas ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C

Neaizmirstu uz picām uzsmērē tomātu pastu, tad uzliec uz tām siera šķēles, olīvas un anšovus. 

Pica jācepj 10 minūtes, tad to apkaisa ar bazilika lapiņām.

 

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.