Nepieciešams (4 porcijām)
1 ēdamkarote olīveļļas
165 ml ūdens
250 g miltu
1/2 tējkarotes sāls
1 tējkarote sausais raugs
8 ēdamkarotes tomātu pastas
2 saujas baziliks
15 marinētas anšovu filejas
20 zaļās vai melnās olīvas
260 g mocarella
Pagatavošana
Vispirms pagatavo mīklu. Eļļu sajauc ar ūdeni un lielā bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno arī sauso raugu, tad uztaisi iedobīti un ielej tajā ūdeni un eļļu.
Mīklu samaisi viendabīgā masā. Kad mīkla ir samīcīta, tad novieto to uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un mīci aptuveni 10-15 minūtes.
Mīklu ieliec bļodā, kas iesmērēta ar eļļu, un tad apklāj ar pārtikas plēvi. Ļauj mīklai uzrūgt, tam nepieciešamas 2 stundas. Pēc tam mīklu izņem no bļodas un sadali uz pusītēm, abas daļas izrullē un liec uz cepešplātīm, kuras izklātas ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C
Neaizmirstu uz picām uzsmērē tomātu pastu, tad uzliec uz tām siera šķēles, olīvas un anšovus.
Pica jācepj 10 minūtes, tad to apkaisa ar bazilika lapiņām.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv