Nepieciešams (4 porcijām)
200 g salātlapu mix
450 g kūpinātas vistas
Citrons
Sāls, pipari (pēc vēlēšanās)
Olīveļļa
Kaņepju biezpiens (ja vēlies pagatavot savu)
120 g biezpiena
6 g grauzdētu kaņepju sēkliņu
Šķipsna sāls
Selerijas majonēze
5-6 daiviņas ceptu ķiploku
40 g pētersīļu lapu
90 g seleriju kātu
Sāls, pipari
Pavisam nedaudz baltvīna etiķa
100 g rapšu eļļas
100 g olīveļļas
5 olu dzeltenumi
Dižonas sinepju (ja vēlies)
Pagatavošana
Nomazgā un saplucini salātlapas. No olīvēļļas un citronu sulas pagatavo salātu mērci, pievieno garšvielas. Vistai noņem ādu, atdali to no kauliem un sagriez gabaliņos.
Kaņepju sēklas sastampā vai samal kafijas dzirnavās un sajauc ar biezpienu, pievieno sāli.
Sablenderē olu dzeltenumus, tad pievieno baltvīna etiķi, ceptos ķiplokus, zaļumus un olīveļļu. Blenderē tā, lai masā iekļūst gaiss, kad pievieno eļļu, tad masai ir jākļūst gaisīgākai un arī biezākai. Pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Sstāvdaļas sakārto vairākās kārtās (vienu uz otras).
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv