4.3 C
Rīga
pirmdien, 18 novembris, 2024

Gardie lapu salāti ar kūpinātu vistu

 

Nepieciešams (4 porcijām)

200 g salātlapu mix

450 g kūpinātas vistas

Citrons

Sāls, pipari (pēc vēlēšanās)

Olīveļļa

Kaņepju biezpiens (ja vēlies pagatavot savu)

120 g biezpiena

6 g grauzdētu kaņepju sēkliņu

Šķipsna sāls

Selerijas majonēze

5-6  daiviņas ceptu ķiploku

40 g pētersīļu lapu

90 g seleriju kātu

Sāls, pipari

Pavisam nedaudz baltvīna etiķa

100 g rapšu eļļas 

100 g olīveļļas

5 olu dzeltenumi

Dižonas sinepju (ja vēlies)

 

Pagatavošana

Nomazgā un saplucini salātlapas. No olīvēļļas un citronu sulas pagatavo salātu mērci, pievieno garšvielas. Vistai noņem ādu, atdali to no kauliem un sagriez gabaliņos.

Kaņepju sēklas sastampā vai samal kafijas dzirnavās un sajauc ar biezpienu, pievieno sāli.

Sablenderē olu dzeltenumus, tad pievieno baltvīna etiķi, ceptos ķiplokus, zaļumus un olīveļļu. Blenderē tā, lai masā iekļūst gaiss, kad pievieno eļļu, tad masai ir jākļūst gaisīgākai un arī biezākai. Pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Sstāvdaļas sakārto vairākās kārtās (vienu uz otras).

 

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.