Nepieciešams (4 personām)
1 lielā vistas kāja
2 selerijas kāti
2burkāni
2 ķiploku daivas
1 sauja rīsu
1 lauru lapa
sauja svaigu lociņu
sāls
1,5 l ūdens
Pagatavošana
Katliņa ieliec vistu, aplej ar ūdeni un vāri. Kad vista sāk vārīties, noņem putas, samazini liesmu un vāri 30 minūtes, pievienojot sāli.
Kad gaļa gatava, to izņem no buljona, kā arī izņem lauru lapu, bet buljonā liek sarīvētus burkānus, rīsus, smalki sakapātus selerijas kātus un ķiploku, visu vāra 15 minūtes, līdz rīsi mīksti.
Vistas gaļu notīra no kaula, sagriež nelielos gabaliņos un beigās pievieno zupai. Pasniedz ar sakapātiem svaigiem lociņiem.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv