Nepieciešams (4 personām)
200 g ķirbja
3 tomāti
1 paprika
1 burkāns + 1 cukini
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
3 ēd. k. tomātu pastas
3 ēd. k. skābā krējuma
2 ēd. k. ciedru riekstu
Sauja sasmalcināta bazilika + saišķītis pētersīļu un citu zaļumu pēc izvēles
8-10 lazanjas plāksnes
1. tējk. sviesta
100 g cietā siera
1 ēd. k. olīveļļas + sāls
Pipari
1 tējk. sinepju sēklu
Pagatavošana
Dārzeņus sagriez nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē.
Katliņā uzsilda eļļu, tajā apgrauzdē sinepju sēklas, apcep sīpolu, pievieno burkānu, un visu cep 3 min. Pievieno dārzeņus, un visu sautē, kamēr dārzeņi mīksti, tad pievieno sasmalcinātus zaļumus, tomātu pastu un krējumu, kā arī apgrauzdētus ciedru riekstus. Visu sautē vēl 3 min.
Lazanju kārto nelielā ar sviestu ietaukotā kvadrāta formas veidnē. Virsū liek dārzeņu masu, pēc tam atkal lazanju, virspusē atstājot dārzeņus. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep 25 min, tad bagātīgi apkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 10 min.
Autors: Dieviete.lv