6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Veģetārā lazanja ar ķirbi

 

Nepieciešams (4 personām)

200 g ķirbja

3 tomāti

1 paprika

1 burkāns + 1 cukini

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

3 ēd. k. tomātu pastas

3 ēd. k. skābā krējuma

2 ēd. k. ciedru riekstu 

Sauja sasmalcināta bazilika + saišķītis pētersīļu un citu zaļumu pēc izvēles

8-10 lazanjas plāksnes

1. tējk. sviesta 

100 g cietā siera

1 ēd. k. olīveļļas + sāls

Pipari 

1 tējk. sinepju sēklu

 

Pagatavošana

Dārzeņus sagriez nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē. 

Katliņā uzsilda eļļu, tajā apgrauzdē sinepju sēklas, apcep sīpolu, pievieno burkānu, un visu cep 3 min. Pievieno dārzeņus, un visu sautē, kamēr dārzeņi mīksti, tad pievieno sasmalcinātus zaļumus, tomātu pastu un krējumu, kā arī apgrauzdētus ciedru riekstus. Visu sautē vēl 3 min.

Lazanju kārto nelielā ar sviestu ietaukotā kvadrāta formas veidnē. Virsū liek dārzeņu masu, pēc tam atkal lazanju, virspusē atstājot dārzeņus. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep 25 min, tad bagātīgi apkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 10 min.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.