Kas var būt labāk par svaigi ceptas mīklas smaržas…. Tikai laiks pavadīts kopā ar ģimeni baudot garšīgu ēdienu, apsriežot jaunākas ziņas un pārdzivojumus.
Man sanāca nodzīvot Itālijā kādu laiciņu, kur es arī iemīlējos itāļu virtuvē un vispar sāku mācīties gatavot ēst. Itāļu virtuves pamātā ir visiem pieejamie produkti, ko nu neliec kopā – sanāks garšīgi. Tāds princips ir arī mājas picas pagatavošanā – «liec visu, kas ir mājās». (bet tomēr prātīgi).
Tātad, šoreiz mana ģimene baudīja picu «Calzone» mājas gaumē.
Mīkla:
Milti – 300 g.
Piens – 180 ml
Olas – 1 gab.
Olīveļļa – 3 ēd.k.
Cukurs – 1 ēd.k.
Sausais raugs – 1 ēd.k.
Sāls – 1/3 t.k.
Pildījums:
Šķiņķis – 300 g.
Tomātu pasta – pēc garšas
Siers (Mozarella, Feta, Krievijas) – 250g.
Paprika – 1 gab.
Baklažāns – 1 gab.
Zaļumi, sēnes, olīves – pēc garšas
Sāls, pipars – pēc garšas
Sāksim ar mīklas pagatavošanu. Pienu uzsildīt līdz 35-40 gradiem un ieliet lielā bļodā. Pienā izšķīdināt raugu ar cukuru un atstāt uz aptuveni 15 min. siltā vietā līdz izveidosies putas. Tad pakāpeniski iebert miltus ar sāli un maisīt līdz viendabīgai massai. Atstāt mīklu uz vismaz 30 min siltā vietā.
Kamēr mīkla «sildās», sagatavosim sastāvdaļas picas pildījumam. Sagriežam papriku un baklažānus, pārlejam ar olīveļļu un liekam cepamkrāsnī uz 10 min 200 grādos.
Sagriežam visas parējas satāvdaļas. Man mājās bija šķiņķis, sēnes, 3 sieru veidi, zaļumi, tomātu pasta ar cukini un baziliku, olīves, bet viss ir atkārīgs no Jusu gaumes. Kaut ko var izņemt, var pielikt klāt. Zaļumus smalki sagriežam un pievienojam sagrieztas olīves.
Izņemam mīklu, pārklajam ar milties un uztaisam 4 vienādus apļus 5 mm biezas. Vienas apļa pusi pārklājam ar tomātu pastu un izliekam visus pildījuma sastāvdaļas un akurāti pārklājam ar otru mīklas apļa daļu, rūpīgi saspraužam malas un sasmerējam.
Calzone virsmu ar olu.
Padoms: pirms izlikt pildījumu, mīklas apli uzreiz noliec uz cepešpannas, jo savādāk būs grūti pildītu picu pārlikt no galda un cepampannas.
Liekam mūsu skaistas piciņas cepamkrāsnī uz 10 – 15 min 200 grādos.
Lai labi garšo!