Klāt ir ābolu laiks, kad iespējams izmēģināt neskaitāmi daudz gardas, rudenīgas receptes.
Tev vajadzēs:
- 200g cukura (un vēl nedaudz mērcei)
- 200g sviesta
- 400g miltu
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 6 lieli āboli
- sauja dzērveņu
- sāls
- kanēlis
- ola
- skābais krējums
Pagatavošana:
- Aukstu sviestu saberz kopā ar miltiem, cukuru, vaniļas cukuru un kripatiņu sāls, līdz izveidojas drupačas.
- Pusi drupaču liec vai nu ar cepampapīru izklātā, vai ar sviestu ieziestā formā, tās saspiežot, veidojot gan kūkas pamatu, gan maliņas.
- Nomizo un sagriez šķēlēs ābolus, tad liec tos izveidotajā formā, pieber dzērvenes, pārkaisi ar cukuru un kanēli.
- Sakul olu, pieber cukuru un skābo krējumu pēc sirds patikas, iegūto mērci pārlej formas saturam.
- Saturu “apsedz” ar otru pusi drupaču, tās nedaudz pieblietējot.
- Cep uz 200 grādiem uzkarsētā cepešplītī, līdz virsiņa brūna.
Šo gardumu vari pasniegt gan vienu pašu, gan ar vaniļas saldējumu. Abos variantos ir fantastiski gardi.