No jaunības atceros lielisko biezpiena sacepumu ar ķīseli. Kā to gatavot, savā grāmatā “Eiropas vēsture latviešu virtuvē” stāsta Sandra un Valdis Ošiņi.
Pagatavošana:
750 g biezpiena ar koka karoti samīca, pievieno 3 olas, 1/2 gl. mannas putraimu, 1/2 gl. cukura, 15 g vaniļas cukura, 1/2 gl. kviešu miltu, pierīvē viena citrona miziņu.
Ja vēlas pievienot rozīnes, tās vispirms apvārta miltos.
Visu kārtīgi samaisa.
Cepšanas veidni nedaudz ieziež ar sviestu, apbārsta ar mannu.
Veidnē liek biezpiena masu, apkaisa ar maltu kanēli.
Cep 180 grādos 45 min.
Sacepums gatavs, kad, iedurot ar koka irbulīti, masa nelīp klāt.
Mazliet atdzesē, dala gabalos un pārlej ar plūmju ķīseli.