Pamatrecepte!
Sastāvdaļas:
- 4 lieli olas baltumi
- 230 g smalkgraudaina cukura
Pagatavošana:
Liec olas baltumus bļodā un ar mikseri kārtīgi puto tik ilgi, līdz veidojas gaisīgas putas. Tad, nepārtraucot putošanu, liec klāt cukuru (pakāpeniski, pa vienai karotei). Kad viss cukurs ir pievienots, vēl brītiņu puto, lai pārliecinātos, ka cukurs ir pilnībā izšķīdis.
Uzkarsē krāsni līdz 100 grādiem un izklāj uz plātes cepamo papīru. Liec virsū pa tējkarotei sagatavotās masas (vai izspied ar konditorejas tūtiņu). Liec krāsnī uz 1,5-2 stundām (Cepšanas ilgums atkarīgs no cepuma lieluma un krāsns īpatnībām).
ŅEM VĒRĀ!
🙂 Lai olbaltums labi saputotos, traukam un visiem rīkiem ir jābūt pilnīgi tīriem un sausiem. Arī olbaltumā nedrīkst būt ne kripatiņa dzeltenuma.
🙂 Cepumi jāuzglabā traukā ar vāku, jo tie ļoti ātri kļūst staipīgi, mīksti un lipīgi.
Labu apetīti vēl Diāna Dieviete!