Sastāvdaļas:
- 300 g tumšās šokolādes
• 150 ml saldā krējuma
• ēdamkarote sviesta
• ēdamkarote ruma (pēc vēlēšanās)
• 4–5 ēdamkarotes kakao pulvera
• šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Šokolādes gabaliņus vai čipsus ieber bļodā un pārlej ar saldo krējumu, kas uzkarsēts līdz vārīšanās temperatūrai. Ļauj šokolādei izkust, tad ar putojamo slotiņu maisa, līdz iegūta tumši brūna, spīdīga, viendabīga konsistence. Pievieno sviestu un sāli, bļodu ieliek karsta ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz sviests izkusis. Maisot pielej rumu. Ja patīk rožūdens, ruma vietā var izmantot mazliet šīs smaržīgās substances. Šokolādes masu pārsedz ar pārtikas plēvi un bļodu ievieto ledusskapī uz diennakti vai vismaz 6–8 stundām.
Nākamajā dienā uzkarsē ūdeni, iemērc tajā mazo saldējuma karoti un veido šokolādes bumbiņas. Tās kārto uz cepamā papīra loksnes. Ja neizdodas perfekti apaļas, pirkstos paņem nedaudz kakao pulvera un pielabo formu. Gatavās trifeles var apviļāt kakao pulverī, pārliet ar balto vai tumšo šokolādi vai rīkoties radošāk un apviļāt kaltētu dzērveņu, upeņu vai jāņogu pulverī.