2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Biezpiena un citrona kēkss

 
Attēls: Instagram.com/cooking_mag

Maigs, sulīgs un patiesi garšīgs!

Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 750 g biezpiena (ne pārāk trekna)
  • 175 g sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • 85 g mannā putraimu
  • 1 citrons

Pagatavošana:

1.Citronu nomazgā, mizu norīvē nost, no pārējā citrona izspiež 2-3 ēdamkarotes citrona sulas.

2.Sviestu sajauc ar pūdercukuru, pievieno citrona mizu un sulu. Maisa līdz rodas viendabīga masa.

3.Pakāpeniski, pa vienai, pievieno olas, mannā putraimus un biezpienu.

4.Biezpiena masu liek cepamformā, kura ieziesta ar sviestu.

5.Cep 180 °С aptuveni 50-60 minūtes.

6.Gatavo kēksu atdzesē atvērtā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

7.Uzmanīgi izņem kēksu no formas, liek uz šķīvja un apber ar pūdercukuru. Pasniegt var ar medu vai ievārījumu.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.