Gaisīgā pavlova ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vieglajai kūkai pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.
Izejvielas sešām porcijām
Bezē:
4 olas baltumi
200 grami cukura
Krēms:
150 ml saldā krējuma
100 grami maskarpone
50 grami cukura
20 ml karameļu liķiera
20 grami ogas, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, jāņogas
Marinēts kumkvats:
100 grami kumkvata
100 grami cukura
200 ml ūdens
Garšvielas: anīss, kanēlis, krustnagliņas, smaržīgie pipari
Pagatavošana:
Bezē:
Sakuliet olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepildiet to konditorejas maisā. Pēc tam izklājiet uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiediet apaļas formas bezē masu (viena formīte diametrā aptuveni 5cm). Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 90 grādiem, un cepiet bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņemiet no krāsns un atdzesējiet.
Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturiet ledusskapī.
Krēms:
Saputojiet saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un karameļu liķieri.
Marinēts kumkvats:
Sagrieziet kumkvatu nelielās ripiņās. Sīrupa pagatavošanai uzvāriet ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievienojiet kumkvatu, un vēl nedaudz pavāriet. Pēc tam sīrupu atdzesējiet.
Servē:
Ieklājiet bezē uz pamatnes, pārklājiet ar krēmu un dekorējiet ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu.
Autors: Radisson Blu Latvija 15.05.2018