3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Pavlova ar krēmu, svaigām ogām un marinētu kumkvatu

 
Attēls: Publicitātes

Gaisīgā pavlova ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vieglajai kūkai pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.

Izejvielas sešām porcijām

Bezē:

4 olas baltumi

200 grami cukura

Krēms:

150 ml saldā krējuma

100 grami maskarpone

50 grami cukura

20 ml karameļu liķiera

20 grami ogas, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, jāņogas

Marinēts kumkvats:

100 grami kumkvata

100 grami cukura

200 ml ūdens

Garšvielas: anīss, kanēlis, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana:

Bezē:

Sakuliet olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepildiet to konditorejas maisā. Pēc tam izklājiet uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiediet apaļas formas bezē masu (viena formīte diametrā aptuveni 5cm). Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 90 grādiem, un cepiet bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņemiet no krāsns un atdzesējiet.

Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturiet ledusskapī.

Krēms:

Saputojiet saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un karameļu liķieri.

Marinēts kumkvats:

Sagrieziet kumkvatu nelielās ripiņās. Sīrupa pagatavošanai uzvāriet ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievienojiet kumkvatu, un vēl nedaudz pavāriet. Pēc tam sīrupu atdzesējiet.

Servē:

Ieklājiet bezē uz pamatnes, pārklājiet ar krēmu un dekorējiet ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu.

 

Autors: Radisson Blu Latvija 15.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.