Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 200 g miltu
- 100 g atdzesēta sviesta (vislabāk no saldētavas)
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ola
Pildījumam:
- 3 olas
- 300 g krējuma (15%)
- 3 ēdamkarotes miltu
- 150 g cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 500 g svaigu zemeņu
Pagatavošana:
1.Izsijātus miltus sajauc ar smalki sagrieztu atdzesētu sviestu.
2.Pievieno cukuru un olu, sajauc mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
3.Pagatavo pildījumu: cukuru, olas, vaniļas cukuru, miltus un krējumu sajauc ar blenderi, līdz rodas viendabīga masa. Zemenes nomazgā, noņem lapiņas un sagriež uz pusēm (lielākas var četrās daļās).
4.Pēc tam ņem mīklu, liek cepamformā un izlīdzina pa pamatni un izveido arī sieniņas. Tad liek virsū zemenes un lej pāri pildījumu. Liek cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos uz 35-45 minūtēm. To, vai pīrāgs ir gatavs, var redzēt pēc tā, kā sabiezē pildījums.
5.Pēc izņemšanas pīrāgu atdzesē un rotā pēc patikas!
Autors: Dieviete.lv