Ledus tēja nenozīmē, ka jebkurā atdzesētā tējā ieliks ledu un tad to dzers. Pamatam labākā ir zaļā tēja, kas tonizē un atsvaidzina, lieliski veldzē slāpes. Gatavojot ledus tēju, var ļauties fantāzijai – jaukt vienu tēju ar otru, neparastākai garšai pievienot dažādus augļus, ogas, sulas, var variēt saldumu un stiprumu. Tāpat šo dzērienu var gatavot no pļavā salasītām zālītēm vai izmantot tradicionālo citronu vai apelsīnu.

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs ūdens
    • 5 zaļās (vai augļu) tējas maisiņi
    • Sauja piparmētru
    • 350 ml apelsīnu sulas
    • 3 tējkarotes svaigi spiestas citronu sulas
    • 3 ēdamkarotes cukura
    • Pusīte apelsīna

Pagatavošana:

Piparmētru lapas un tēju aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties, nokāš. Pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citronu sulu, šķēlītēs sagrieztus apelsīnus, visu rūpīgi samaisa un atdzesē. Dzērienu rotā ar svaigām piparmētru lapām, iemet krūzē kādu zemeni. Dzer atdzesētu, ļoti karstā laikā var pievienot sasmalcinātu ledu.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?