Klāt laiks, kad novācam cidonijas. Ja Ziemassvētkos karstvīns, tad rudenī – cidoniju liķieris!
Sastāvdaļas:
1,5 kg cidoniju;
1 kg cukura;
1 l degvīna;
1 kanēļa standziņas;
1 tējkarote krustnagliņu.
Pagatavošana.Cidonijas sagriež šķēlītēs, ieber burkā un uzlej degvīnu. Trauku aizvāko un uz mēnesi atstāj tumšā vietā istabas temperatūrā. Izvilkumu izfiltrē. Biezumus saspaida, uzber cukuru, labi izmaisa un noliek nostāvēties.
Pēc mēneša sīrupu nokāš un pielej iepriekš sagatavoto izvilkumu. Kad dzēriens kļuvis dzidrs, to var vēlreiz izfiltrēt un pildīt pudelēs. Ilgāk uzglabātam dzērienam būs labāka garša.
Uz novembri tev būs gatavs gards padzēriens vēsajos vakaros!
Autors: Dieviete.lv