Lielākā daļa cilvēku zina, ka banānus ir nepieciešams uzglabāt ledusskapī, lai tie nekļūtu melni, bet noskaidrosim kā mājas apstākļos saglabāt to mīkstumu un svaigumu.
Ja banānu miza ir kļuvusi pilnīgi melna un mīkstums pārvērties vienā lielā biezputrā, nesteidzieties ar augļu izmešanu. Tas vēl nenozīmē, ka ir sabojājies. Tas vienkārši ir pārgatavojies. Daudziem cilvēkiem patīk ēst pārgatavojušos banānus, jo tie ir ļoti saldi.
Šādus banānus var lietot uzturā, piemēram, izmantojiet tos pīrāgu gatavošanā, banānu maizei, kokteiļiem, smalkmaizītēm, cepumiem. Sasaldējiet banānu biezeni ledus kubiņos. Šos banānu kubiņus varēsiet pievienot kokteiļiem vai sulām.
Uzglabājot produktus ilgi ledusskapī, tiek zaudētas to derīgās īpašības. Pērciet tik daudz augļu, cik varat apēst vienā reizē. Jāpiemin, ka banāni satur diezgan daudz cukura – vienā banānā ir 14 g, tomēr šajos augļos ir liels daudzums vērtīgu uzturvielu, kas nepieciešamas mūsu organismam.