Diezgan lēni un negribīgi, bet arī šogad pavasaris un grila sezona ir klāt. Iedvesmotam un jaunu garšu piepildītam sezonas sākumam grilēšanas entuziasts un pārliecināts āra cepšanas fans ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Ingars Rudzītis sadarbībā ar “Lidl” piedāvā pārbaudītas dārzā gatavotu ēdienu receptes.
Pagatavošanai 25 min, diezgan viegli, sanāks 4 porcijas:
Sastāvdaļas
- 1 sarkanā čili pipara pāksts
- 1 ķiploka daiviņa
- pustējkarote kaltēta “Kania” oregano
- 4–5 ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas
- nedaudz sāls un pipari
- 1 liels baklažāns (apm. 450 g)
- 2 lieli tomāti
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 100 g aitas siera
Pagatavošana
Čili pāksti attīri no sēkliņām. Notīri ķiplokus. Abus smalki sakapā un uzreiz rūpīgi nomazgā rokas! Tad samaisi ar oregano, pievieno 3 ēdamkarotes eļļas, sāli un piparus un ļauj tam visam ievilkties kādas 40 minūtes. Tikmēr nomazgā baklažānu, nenoņemot kātiņu. Sagriez to gareniski aptuveni 1 cm biezās šķēlēs tā, lai tās pie kātiņa vēl turētos kopā. Tad apsmērē tās ar sagatavoto garšvielu un eļļas masu un cep uz karsta grila 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam vēl apsmērē baklažānu ar eļļu 1–2 reizes.
Sagriez šķēlēs tomātus. Izkārto tomātu šķēles uz šķīvja, apkaisi tās bagātīgi ar sāli, pipariem, pārlej atlikušo eļļu un citrona sulu. Tad uz tomātiem vēdekļa formā izkārto sagrilēto baklažānu un pārkaisi visu ar sasmalcinātu aitas sieru.