6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Recepte: Kēksiņi ar mellenēm un pekanriekstiem

Dieviete.lv
 

Tev būs nepieciešams:

Mellenes – 1.5 glāzes (der arī citas ogas, piemēram, dzērvenes)

Cukurs – 2 glāzes

Milti – 3.5 glāzes miltu

Sāls – 1/2 tējk.

Cepamais pulveris – 4.5 tējk. cepamā pulvera

Olas – 2

Sviests bez sāls – 1/2 glāzes

Piens – 1 glāze

Citrona miza – 1 ēd. k.

Pekanrieksti – 0.5 – 1 pekanriekstu

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem. Bļodā saber mellenes, pārber tās 1 glāzi cukura, samaisa un noliek maliņā.

Sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un atlikušo glāzi cukura. Sakuļ olas ar pienu. Tad pievieno sausajām sastāvdaļām un samaisa.

Pievieno sasmalcinātus riekstus, sarīvētu citrona miziņu un mellenes ar visu cukuru. Masu pilda formiņās – aptuveni 3/4.

Cep 5 minūtes 220 grādos, tad temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept 15-18 minūtes.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.