Tev būs nepieciešams:
Mellenes – 1.5 glāzes (der arī citas ogas, piemēram, dzērvenes)
Cukurs – 2 glāzes
Milti – 3.5 glāzes miltu
Sāls – 1/2 tējk.
Cepamais pulveris – 4.5 tējk. cepamā pulvera
Olas – 2
Sviests bez sāls – 1/2 glāzes
Piens – 1 glāze
Citrona miza – 1 ēd. k.
Pekanrieksti – 0.5 – 1 pekanriekstu
Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem. Bļodā saber mellenes, pārber tās 1 glāzi cukura, samaisa un noliek maliņā.
Sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un atlikušo glāzi cukura. Sakuļ olas ar pienu. Tad pievieno sausajām sastāvdaļām un samaisa.
Pievieno sasmalcinātus riekstus, sarīvētu citrona miziņu un mellenes ar visu cukuru. Masu pilda formiņās – aptuveni 3/4.
Cep 5 minūtes 220 grādos, tad temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept 15-18 minūtes.
Kurā brīdī sviests jāliek,aizmirsāt paskaidrot?