Gatavojam “gaļas astoņkājus” bērniem!
Uzreiz gribu norādīt, ka spageti gatavosies kotlešu iekšpusē – tie nebūs negatavi. To izdosies izdarīt, ja tiks precīzi ievērotas receptes proporcijas.
Pagatavošanas gaita
1. Sasmalcinām sīpolu mazos kubiņos.
2. Sasmalcinām papriku un tomātus mazos gabaliņos.
Šādi notiek dārzeņu sagatavošana mērcei.
3. Liellopu gaļai pievienojam piparus un sāli pēc garšas.
4. Maltajai gaļai pievienojam sarīvētu sīpolu.
5. Samaisām malto gaļu ar sīpolu.
6. Sadalām visu malto gaļu 2 vienādās daļās.
Izveidojam kotletītes, apmēram tik lielas, kā redzams manā fotogrāfijā.
7. Kotletes vidū ieliekam 50 gramus spageti.
Tas ir ļoti svarīgi. Stingri ievērojam norādītās proporcijas. Daudzi mājas pavāri neievēro šo padomu, kā rezultātā spageti var palikt negatavi.
8. Uzkarsējam pannu ar augu eļļu un noregulējam uz lēnas liesmas.
9. Ieliekam spageti ar kotleti pannā un apcepam no abām pusēm līdz izveidojas apetīti rosinoša garoziņa..
Ēdiena gatavošanai izvēlamies pannu ar lielu diametru, lai spageti netraucētu kotlešu cepšanai.
10. Pārvietojam kotletes atsevišķā traukā.
Ķeramies pie mērces!
11. Pannā ar augu eļļu apcepam sīpolu līdz tas kļūst zeltaini brūns.
12. Ieberam pannā papriku.
13. Pievienojam sīpolam un paprikai tomātu.
Sautējam, maisot dārzeņus. Vārām uz vidējas uguns.
14. Pieberam mērcei sāli pēc garšas
Mērcei varam pievienot ķiplokus, lai ēdiens būtu aromātiskāks.
15. Pēc dažām minūtēm mērcei pannā ievietojam spageti gaļas kotletēs.
16. Ielejam pannā tomātu pastu.
17. Gatavojam uz lēnas uguns zem vāka. Pēc 35-40 minūtēm ēdiens būs gatavs celšanai galdā.
Mērce lieliski papildinās gatavo ēdienu, gaļa būs maigāka un iegūs bagātīgu spilgtu garšu.
Jāņem vērā, ka ne katrs bērns mīl mērci. Ēdienu var pasniegt bez mērces, tas ir katra paša ziņā.
Bērni visbiežāk mīl makaronus, un šī recepte pievērsīs viņu uzmanību arī ēdienam. Šī maltīte tevi uzmundrinās, un neviens no jūsu ģimenes nebūs izsalcis.
Sastāvdaļas:
400 gr. maltās gaļas;
100-150 gr.spageti (3-4 kotletēm);
1 sīpols;
2 daiviņas ķiploku;
1 paprika;
1 tomāts;
400 ml tomātu mērces