Sastāvdaļas:
- Buntīte salātlapu
- 150 g šķiņķa (vai vistas gaļas)
- 1-2 kivi
- 4 paipalu olas
- Fetas siers – pēc garšas
- 1 ēdamkarote apelsīnu-sinepju mērces
- 1 ēdamkarote majonēzes
Pagatavošana:
1.Salātlapas nomazgā un nosusina, gaļu sagriež gabaliņos, kivi nomizo un smalki sagriež.
2.Salātlapas saplēš, liek bļodā, pievieno sagriezto gaļu un kivi, samaisa.
3.Ja mērce jau nav gatava, tad ir jāpagatavo: norīvē vienam apelsīnam miziņu uz smalkās rīves, izspiež apelsīna sulu. Aizvākojamā burciņā liek apelsīna miziņu, lej sulu, pievieno 4 ēdamkarotes augu eļļas, šķipsniņu sāls, 2 ēdamkarotes graudu sinepes, 1 ēdamkaroti medus. Burciņu aizvāko un krata, līdz iegūst viendabīgu mērci.
4.Mērcei pievieno majonēzi, samaisa, un visu lej pāri salātiem.
5.Salātiem pa virsu liek uz pusēm sagrieztās paipalu olas un siera gabaliņus.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv