Svaigo zaļumu sezonā piedāvājam pagatavot ne tikai gardu, bet arī veselīgu pīrāgu. Var pasniegt maizes vietā!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 4 olas
- Sāls
- 7 ēdamkarotes miltu
- 1/3 tējkarote sodas
- 200 g krējuma
Pildījumam:
- 6 vārītas olas
- Sīpolloki
- Sāls
Pagatavošana:
1.Olas sajauc ar sāli, pievieno krējumu, samaisa. Pievieno sodu un miltus un maisa, līdz veidojas mīkla.
2.Pildījumam sagriež vārītas olas un sīpollokus. Pasāla un samaisa.
3.Pīrāgu var gatavot gan multivārāmajā katlā, gan cepeškrāsnī. Cepamformā ielej pusi mīklas, tad izkārto pildījumu, tad lej pāri atlikušo mīklu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30-40 minūtes vai līdz ir gatavs.
4.Pīrāgu ņem ārā no krāsns, atdzesē un pasniedz.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv