Sastāvdaļas:
- 2 mārrutku lapas
- 1-2 mārrutka saknes
- 1 mazs asais pipars
- 2 diļļu „lietussardziņi”
- 4 daiviņas ķiploka
- 4 graudiņi melno piparu
- 4 graudiņi Jamaikas piparu
- ½ – 1 ēdamkarote sinepju graudiņu
- 2 lauru lapas
- 1 – 1 ½ kg gurķu
- Ūdens
- 3 ēdamkarotes cukura
- 150 ml 9% etiķa
- 1 ½ ēdamkarote sāls
Pagatavošana:
1.Mārrutku lapas un sakni sagriež lielos gabalos un pusi liek burkas dibenā. Turpat liek arī aso piparu. Pievieno pusi diļļu, ķiploka, melno un Jamaikas piparu, sinepju un lauru lapu.
2.Tad cieši liek pusi gurķu, pa virsu otru pusi visu to garšaugu, kas jau tika likti apakšā, un pa virsu atkal gurķus.
3.Burku piepilda ar verdošu ūdeni un uzliek vāku. Pēc 12 minūtēm izlej ūdeni, atkal ielej svaigu verdošu ūdeni, uzliek vāku, atstāj uz 7 minūtēm un atkal nolej ūdeni.
4.Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni marinādei, pievieno cukuru, sāli un etiķi. Gatavo marinādi lej gurķu burkā un aizvāko.
Autors: Dieviete.lv