Sastāvdaļas:
- 450 g vēja izmēra kartupeļu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 150 g parmezāna siera
- ½ tējkarote svaigi maltu melno piparu
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu ķiploku
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote garšvielu (lieliski derēs kaltēti garšaugi)
- Svaigi pētersīļi
Pagatavošana:
1.Uzsilda cepeškrāsni līdz 220°C, cepampannā ieklāj papīru un iesmērē to ar sviestu.
2.Kārtīgi nomazgā kartupeļus un nosusina tos. Sagriež un liek bļodā. Aplej ar olīveļļu un kārtīgi samaisa.
3.Atsevišķā traukā sajauc sarīvētu sieru, sāli, piparus, ķiploku un garšvielas.
4.Siera masu ber virsū kartupeļiem un kārtīgi samaisa, lai viss būtu vienmērīgi.
5.Pārliek kartupeļus uz cepampannas un liek cepties 30-35 minūtes (līdz kartupeļi kļūst zeltaini).
6.Kad kartupeļi būs gatavi, ņem tos ārā no cepeškrāsns un apber ar svaigi sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedz ar iecienīto mērcīti.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv