Šo var izmantot gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu. Pie tam, sautēti kabači ir vienlīdz gardi gan siltā, gan aukstā veidā.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja izmēra kabači
- 1 burkāns
- 2 tomāti
- 1 paprika
- 1 sīpols
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1.Nomazgā visus dārzeņus, notīra sīpolus, ķiplokus un burkānu. Pēc vajadzības noņem mizu arī kabačiem. No paprikas izņem sēklas.
2.Pannu ieziež ar eļļu. Kad tā uzsildās, liek cepties sasmalcinātu sīpolu un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku. Pēc pāris minūtēm pievieno sagrieztu tomātu un tomātu pastu. Vēl pēc pāris minūtēm paprika un burkānus. Pēc tam arī kabačus. Dārzeņus var griezt gan kubiņos, gan salmiņos.
3.Dārzeņi ir visu laiku jāmaisa. Ja tie neizdala pietiekami daudz šķidruma un sāk piedegt, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno arī sāli un piparus un uzliek pannai vāku.
4.Sautē uz mazas uguns 5-7 minūtes. Pāris minūtes pirms pasniegšanas, pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv