6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Laiks marinēt gurķus! Kā to pareizi darīt?

 

Nepieciešams:

Uz 1 kg gurķiem tev vajadzēs: Ūdens 220 ml Sinepju sēklas 1 tējk. Koriandrs 0,5 tējk. Lauru lapas 1 gab. Sīpoli 500 g Cukurs 50 g Ķiploki 3 daiviņas Melnie pipari 0,5 tējk. Sāls pēc garšas

Recepte paredzēta 1,5 l tilpuma burkai. Marinēšanas laiks: 1 diena Sagatavošanas laiks: 15 minūtes

Pagatavošana:

1. Gurķus kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus. Pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz pusstundu ūdenī. Pēc tam ūdeni nolej, sagriež gurķus plānās šķēlītēs.

2. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos. Sajauc gurķus un sīpolus, bagātīgi pārkaisa ar sāli, pārsedz ar vāciņu un atstāj tumšā vietā uz vienu diennakti. Nākamajā rītā nedaudz nospiež, nolej sulu katliņā, gurķus kopā ar sīpoliem liek iepriekš sagatavotā, sterilizētā burkā. Ķiploku notīra, sagriež šķēlītēs un liek burkās pie gurķiem un sīpoliem.

3. Gurķu sulai pievieno nedaudz cukura, lauru lapu, nedaudz koriandra, maltus melnos piparus un 200 ml ūdens. Iegūtu maisījumu karsē, līdz sāk vārīties, un atstāj nedaudz atdzist. Pēc tam to lej burkās ar gurķiem, liek virsū sterilizētus vāciņus un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.