Dilles var sagatavot ziemai, lai tām saglabātos patīkama garša un aromāts. Pēc tam variet dilles pievienot dažādiem ēdieniem.
Sālīšana
Ja vēlaties pēc iespējas vairāk saglabāt diļļu krāsu, kā arī aromātu, vislabāk ir dilles sālīt. Tas ir ideāls veids, kā saglabāt to smaržu. Gatavojot zupas, boršču, gaļu, kartupeļus, varat pievienot šīs dilles. Lieliska piedeva arī dažādiem salātiem. Sālīšanai ir vajadzīgas svaigas dilles, vēlams tikai diļļu lapas. Ar nazi sagrieziet dilles ļoti smalki. Ņemiet stikla trauku. Vispirms sāls, pēc tam dilles, nākamais slānis ir sāls. Zaļumi ir labi sablīvēti un pārklāti ar sāli. Turiet ledusskapī.
Žāvēšana
Žāvētām dillēm ir labs un pikants aromāts. Bieži šādas dilles lieto dažādu ēdienu pagatavošanai. Lai dilles nožūtu, jums labi tās jānoskalo un jānomazgā visi netīrumi no tām. Izklājiet dilles uz cepešpannas un nosusiniet. Var ar izveidot diļļu buntīti un pakārt sausā vietā. Žāvētas dilles uzglabā vēsā un sausā vietā vai nu īpašos maisos, vai burkās ar caurumiem. Žāvēšanai varat izmantot īpašus žāvētājus.
muļķības, TIKAI sagrieztas un maisiņā saldētavā, lieto cauru gadu!
:d