1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Viens jautājums, kas ļaus tev acumirklī „atkost” cilvēka personību

 

Ja tev sagādā grūtības citu cilvēku personības atklāšana un izprašana, tad viens pavisam vienkāršs jautājums tev ļaus šo procesu manāmi atvieglot.

Pajautā, ko šis cilvēks domā par kādu citu cilvēku (konkrēti). Atbilde uz šo jautājumu spēs tev pastāstīt par pašu atbildētāju, jo cilvēkiem ir nosliece kā pirmās otrā cilvēkā saskatīt īpašības, kas piemīt viņam pašam. Tā nu sanāk, ka laipns cilvēks, kā pirmo otrā akcentēs laipnību, bet egoistam arī apkārtējie šķitīs egoisti.

Par šo tēmu ir pat veikts pētījums, kurā dalībniekiem tika lūgts aprakstīt trīs svešiniekus pozitīvā gaismā un trīs – negatīvā. Jo pozitīvāk pētījuma dalībnieks par citiem izteicās, jo laimīgāks un emocionāli stabilāks viņš bija. Tai pat laikā, tie, kas visvairāk akcentēja negatīvo, bieži vien izrādījās antisociāli narcisi.

Protams, vienmēr ir savi izņēmumi – Lai gan narcistiski cilvēki citus redz kā neinteresantus un mazvērtīgus, tas nenozīmē, ka viņi par sevi tā domā. Tāpat ir arī ar paranoiskiem cilvēkiem – viņi vienkārši neuzticas cilvēkiem, bet sevi par paranoisku neuzskata.

Tā kā, dodies vien iepazīties ar jauniem cilvēkiem, un veic šo mazo eksperimentu!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.