Ja tev garšo gaļa, tad nenāktu par ļaunu zināt pāris faktus par to:
1. Gaļa ir olbaltumvielu produkts, liesa gaļa ir dzelzs avots.
2. Desas nav gaļa, jo tajās ir ļoti daudz garšvielu, tauku un sāls.
3. Ļoti maz tauku ir medījuma gaļā.
4. Gatavojot gaļas ēdienus var pilnībā iztikt bez sāls. Katrai gaļai ir sava garša un to pastiprina ar attiecīgajām garšvielām, piemēram, jēra gaļu ar rozmarīnu, vistas gaļu ar kariju, teļa gaļu ar baziliku.
5. Gaļu garšviela ir ķiploks. Ceptam ķiplokam zūd specifiskais aromāts.
6. Lieso gaļu nevajadzētu cept taukos vai šmorēt krējumā. Gaļa vienmēr būs mīksta, ja to iepriekš iemarinēsi ar ķiplokiem, etiķi, vīnu vai kefīru. Gaļu jācepj krāsnī, ietinot folijā vai cepamajos maisiņos.
7. Nav ieteicams pirkt kaulus zupai. Kaulos koncentrējas smagie metāli, ja gribas gaļas smaržu, tad jāpaņem gaļas gabaliņu, jāizvāra un jāieliek zupā.
8. Ēdienus dažādojot var izmantot subproduktus. Taču ar to lietošanu uzturā ir jāuzmanās, tiem, kuriem ir augsts holesterīna līmenis.
9. Novārīt mīkstu var jebkuru gaļas gabalu. Cepšanai ir jāizvēlas kvalitatīvu gaļu, lai gaļas ēdiens izdotos sulīgs un mīksts ir jāizvēlas filejas gabals vai mīkstums.
10. Ja nodarbojies ar sportu un tev ir liela apetīte, tad gaļas ēdieniem vari pievienot soju. Ēdiens būs sātīgāks un lētāks.
Autors: Dieviete.lv